Життя Патріарха Йосипа Сліпого описали у віршах

ArticleImages_46562_Slipyi

 

Антологію поезій, присвячених Патріарху Йосифу Сліпому, презентували у Тернополі. Це уже третє перевидання. Вперше оновлену книгу представили в Івано-Франківську.

Життєвий шлях предстоятеля греко-католицької церкви Йосифа Сліпого зараз особливо актуальний, ділиться отець Марко. Тому розповісти про уродженця Тернопільщини вирішили творчо. Про нелегку долю Патріарха можна прочитати в антології поезій «Серця живе джерело».

о. МАРКО ЯРОСЛАВ СЕМЕГЕН, президент Релігійного Т-ства «Свята Софія» (м. Рим)

«Життя Блаженнішого Патріарха Сліпого було шляхом через терни до зірок, адже перейшовши вісімнадцятилітнє ув’язнення, тортури, знущання, він не зламався, не скорився і не піддався».

Антологія вміщує вірші та поеми близько тридцяти авторів із діаспори та материкової України. Про Патріарха Йосифа Сліпого не забувають не тільки на його Батьківщині, а й у Франції, Італії, Польщі та Америці.

ІРИНА ІВАНКОВИЧ, директор Релігійного Т-ства «Свята Софія» (США)

«Своїм художнім словом поети створили неперебутний образ Блаженнішого Патріарха Йосифа Сліпого – людини-громадянина, ісповідника віри Христової, життя і діяльність якої були всеціло покладені на вівтар служіння Христовій церкві і своєму народові».

Особливою окрасою видання є репродукція картин Юрія Гури.

Джерело:   “IHТБ”.