ВІДЕОматеріали. Тиждень Митрополита Андрея в Києві та Львові

szeptyckyjУ 2015 році Україна, відповідно до Постанови Верховної Ради України та рішення Кабінету Міністрів України, відзначає 150-ліття з дня народження митрополита Української греко-католицької церкви Андрея Шептицького (1865–1944). Впродовж тижня у різних містах України відбувались заходи, присвячені Великому Митрополиту: конференції, виставки, відкриття мемеріальної дошки, урочиста академія. Тут ви зможете побачити як вшановували Митрополита кияни та львів’яни.

Доповідь Марини Палієнко

Доповідь Марини Палієнко “Місія Митрополита Андрея Шептицького у збереженні українських архівів у Відні” на міжнародній науковій конференції до 150-річчя митрополита Андрея Шептицького “Як будувати рідну хату” – погляд з ХХІ століття (30 жовтня 2015 року).

Доповідь о. Андрія Михалейка

Доповідь о. Андрія Михалейка “Акт відновлення Української держави (30 червня 1941 року) та УГКЦ” на міжнародній науковій конференції до 150-річчя митрополита Андрея Шептицького “Як будувати рідну хату” – погляд з ХХІ століття (30 жовтня 2015 року).

Доповідь Ліліани Гентош

Доповідь Ліліани Гентош “Проблема взаємин держави і Церкви у працях і діяльності Митрополита Андрея Шептицького (на прикладі Польської держави міжвоєнного періоду)” на міжнародній науковій конференції до 150-річчя митрополита Андрея Шептицького “Як будувати рідну хату” – погляд з ХХІ століття (30 жовтня 2015 року).

Доповідь о. Юрія Аввакумова

Доповідь о. Юрія Аввакумова “Митрополит Андрей Шептицький і його російські кореспонденти (за матеріалами Центрального державного історичного архіву України у Львові)” на міжнародній науковій конференції до 150-річчя митрополита Андрея Шептицького “Як будувати рідну хату” – погляд з ХХІ століття (30 жовтня 2015 року).

Доповідь Володимира Сергійчука

Доповідь Володимира Сергійчука “Чин митрополита Андрея Шептицького у справі об’єднання українських Церков у роки Другої світової війни” на міжнародній науковій конференції до 150-річчя митрополита Андрея Шептицького “Як будувати рідну хату” – погляд з ХХІ століття (30 жовтня 2015 року).

Доповідь Мирослава Мариновича

Доповідь Мирослава Мариновича “Християнські відповіді на соціальні виклики: послання митрополита Андрея Шептицького “О квестії соціяльній”” на міжнародній науковій конференції до 150-річчя митрополита Андрея Шептицького “Як будувати рідну хату” – погляд з ХХІ століття (30 жовтня 2015 року).

Доповідь Андрія Сороковського

Доповідь Андрія Сороковського “Загрози фашизму і комунізму: рецепція енцикліки папи Пія ХІ Quadragesimo Anno в Галицькій митрополії” на міжнародній науковій конференції до 150-річчя митрополита Андрея Шептицького “Як будувати рідну хату” – погляд з ХХІ століття (30 жовтня 2015 року).

Доповідь Олега Турія

Доповідь Олега Турія “Митрополит Андрей Шептицький про християнські підходи й засади в політиці” на міжнародній науковій конференції до 150-річчя митрополита Андрея Шептицького “Як будувати рідну хату” – погляд з ХХІ століття (30 жовтня 2015 року).

Вітальне слово Арсенія Яценюка на Урочистій академії

Вітальне слово прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка на Урочистій академії з нагоди 150-річчя з дня народження Митрополита Андрея Шептицького в Національній опері України (1 листопада 2015 року).

Вітальне слово Блаженнішого Святослава на Урочистій академії з нагоди 150-річчя Митрополита Андрея

Вітальне слово Патріарха Філарета на Урочистій академії

Вітальне слово Патріарха Філарета на Урочистій академії з нагоди 150-річчя з дня народження Митрополита Андрея Шептицького в Національній опері України (1 листопада 2015 року).

Вітальне слово Якова Дов Блайха на Урочистій академії

Вітальне слово головного рабина Києва та України Якова Дов Блайха на Урочистій академії з нагоди 150-річчя з дня народження Митрополита Андрея Шептицького в Національній опері України (1 листопада 2015 року).

Живе телебачення